Rookie Cup bij Zeil- & Surfcentrum

14 september 2019

meer weten...

 

Beachsportvelden

 Op het strand in Ouddorp en aan de Brouwersdam zijn sinds mei 2012 drie unieke permanente beachsportlocaties gerealiseerd. Ook bij wat minder wind is de Brouwersdam daardoor een perfecte  sportieve uitvalsbasis. Drie sportieve evenementenorganisaties hopen met deze vaste locaties de beachsport te gaan promoten en toe te voegen aan het aanbod op de Brouwersdam. Op de beachsportvelden kun je bijv. beachvolley, beachsoccer en beachtennis spelen. De locaties zijn te gebruiken door lokale bewoners en door gasten die de Brouwersdam bezoeken.  Huur bij een van de drie sportieve evenementenorganisaties de spullen die je nodig hebt en maak gratis gebruik van één van de drie beachsportvelden! 

Concert at SEA

Concert at SeaGenieten van zon, zee én muziek op een unieke locatie. Het begon in 2003 met een eenmalig optreden van Bløf op de Brouwersdam. Zó geslaagd, zó uniek….zó Zeeuws…..een vervolg moest het zeker krijgen. Concert at SEA op de Brouwersdam is met 40.000 bezoekers per dag uitgegroeid tot een van de grootste festivals van Nederland. Het is tevens het paradepaardje van BLØF, die het festival in 2018 voor de dertiende keer organiseert. Elke editie was uitverkocht, en vorig jaar zelfs al een aantal weken voordat de poorten open gingen. De unieke locatie met uitzicht op de Noordzee, de lage toegangsprijs en de gezellige sfeer is voor veel mensen reden een weekend naar de Brouwersdam te komen. 

Meer informatie over Concert at SEA..

 

Duiken

Arie, the active terrorist! (Homarus gammarus)Wat zou er te zien zijn in het groene water van het Grevelingenmeer? Als leek zul je denken dat er weinig bijzonders te zien is, maar wanneer je het grootste zoutwatermeer van Europa induikt dan bewijst zich het tegendeel! In het Grevelingenmeer vind je uitbundige begroeiing, Zeeanjelieren, doorzichtige zakpijpen, krabben en zeesterren. In de zomer is het water zo’n 20 graden en je hebt een zicht van ongeveer 5 meter. De Grevelingen is enorm in trek bij duikliefhebbers. Zó schoon en zó helder. Er is veel te beleven onder water.
Wil je kennis maken met de duiksport? Maak dan een introductieduik bij één van de duikcentra in de omgeving. De Grevelingen is een uitstekend gebied om kennis te maken met de unieke onderwaterwereld van de Delta. Heb je al eens gedoken en wil je weten wat mooie plaatsen in de buurt van Goeree-Overflakkee zijn, dan zetten we ze hieronder voor je op een rijtje. Succes!

Meer informatie over duiken..

 

Damspel Brouwersdam

Bezoek je de Kabbelaarsbank, de zandplaat aan de Brouwersdam, dan kom je her en der QR-codes tegen, zomaar op een steen of op een paaltje. Deze codes zijn onderdeel van het zogenaamde Damspel. Het is een leuk en uitdagend spel om de omgeving aan de Brouwersdam eens goed te verkennen. Zonder kosten en zonder voorbereiding kunnen bezoekers deelnemen aan het spel wanneer ze dat zelf willen. Enige vereiste om het Damspel te spelen is het hebben van een smartphone voorzien van QR-reader om de QR-codes (een soort streepjescodes) te kunnen scannen. Ga jij de strijd aan en kom je als eerste bij het eindpunt als echte Brouwersdamkenner? 

Meer informatie over het Damspel..

Rijdend Tram Museum

Op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden was vóór de watersnoodramp van 1953 een uitgebreid tramlijnennetwerk te vinden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de tramlijnen al zwaar beschadigd en de watersnoodramp was dé genadeklap. De tram verdween, de bus kwam. Het Trammuseum geeft, met fotopresentaties, videobeelden en maquettes, een goede indruk van het tramvervoer van vroeger. Een rit over de Brouwersdam in een originele stoom- of dieseltram maakt het bezoek aan het Trammuseum compleet!

Meer informatie over de RTM-tram..   
 

Waterjump Brouwersdam

Devin

Brouwersdam Waterjump, zo spannend en uitdagend als het klinkt, zo is het ook! Op deze schans, die 8 meter hoog, 25 meter lang en 5 meter breed is, oefenen waaghalzen adembenemende sprongen op het water. Grenzen verleggen dus... én verzekerd van een frisse en spectaculaire duik in het Grevelingenmeer!

Niet zo’n stunter? Iedereen gaat op zijn eigen tempo en manier van de schans af. Gebruik jij een matje, ga je op een band of ga je met een hele groep als treintje naar beneden? Eindeloos veel waterplezier!

Meer informatie over de Waterjump..