Nationale Bunkerdag

25 mei 2019

meer weten...

 

Wandelen in kerstsferen bij het RTM-museum in Ouddorp

maandag 05 december 2016

Op tweede kerstdag, maandag 26 december a.s., rijden de stoomverwarmde Kersttrams bij het RTM-museum aan de Brouwersdam (afslag De Punt-west) in Ouddorp.  De vertrektijden van de trams vanaf de Remise richting het eindpunt Scharendijke Dolfijn zijn: 11.45 u., 13.30 u. en 15.30 u. In het nieuwe ontvangstgebouw van het museum, dit voorjaar voor de tweede keer in korte tijd uitgebreid, staan diverse RTM-museumstukken opgesteld. Voor of na afloop van de rit zijn bij het stationsbuffet erwtensoep, warme chocolademelk en oliebollen te verkrijgen, naast uiteraard een gewone kop koffie met wat lekkers.

Hans Hartmann Wandelingen organiseert dit jaar vanuit het RTM-museum een tweetal wandelingen in het duingebied van de Punt met de lengte van ongeveer 5 en 10 kilometer. De wandeltocht van 10 kilometer is inclusief bezoek aan het Bunkerpark, de kortere voert er alleen langs. Deelname aan deze wandelingen kost € 2,- p.p. (vanaf 4 jaar) en het start- en finishpunt is het RTM-museum, waar voldoende parkeerplaats aanwezig is. Start van de wandelingen is 10.30 u, tegelijk met de opening van het museum. U kunt dus de hele dag op de Kop van Goeree bij Ouddorp actief zijn!

Met deze ritten en wandelingen sluit het RTM-museum haar succesvolle 50-jarige jubileum af. Het rijseizoen 2017 start op tweede paasdag. Tot die tijd wordt er weer hard aan de baan en de collectie door de vrijwilligers gewerkt. Het museum zoekt voor het nieuwe rijseizoen versterking van de club vrijwilligers. Inlichtingen kunt u op tweede kerstdag uiteraard in het museum krijgen.

« Terug