Nationale Bunkerdag

25 mei 2019

meer weten...

 

Europees kampioenschap freestyle windsurfen tijdens DAM-X

dinsdag 10 oktober 2017

Van 12 t/m 15 oktober 2017 vindt voor de 3e keer op rij DAM-X op de Brouwersdam. Hét watersport event dat in het teken staat van zien, doen & beleven! Tijdens het DAM-X event strijden professionele freestyle windsurfers (dames & heren) om de Europese titel in de finale van het Europees Kampioenschap Freestyle Windsurfen (European Freestyle Pro Tour).

Dit jaar doen maar liefst 7 deelnemers uit de regio aan het EK mee onder wie; Rick Jendrusch, Davy Scheffers, Tim Ruyssenaars, Tess van der Hulle, Margo Kurvink, Bodhi Kempen en Tigo Kort. Niet alleen de nationale, maar ook de internationale wereldtop komt naar de Brouwersdam om de finale van het EK en het DAM-X event mee te maken! De kampioenschappen zijn van 12 t/m 15 oktober.

Toffe side events
Mede met dank aan de gemeente Goeree-Overflakkee, de Provincie Zeeland en vele andere partners  is het ook dit jaar mogelijk het DAM-X event te organiseren. Voor bezoekers zijn er in het weekend allerlei toffe side-events, zoals de DAM-X funrace. Dit is een wedstrijd waarbij iedereen kan varen en waarbij fun en het opdoen van ervaring de belangrijkste punten zijn. Ook kun je deelnemen aan diverse (water)sporten en kun je mee op Robbentocht: het vaaravontuur Grevelingen! Ook is er een board sports market waar diverse sport en lifestyle merken hun allernieuwste producten showen.

Frida Night Event
Het hoogtepunt is het bijzondere Friday Night Event op vrijdag 13 oktober van 19:00 – 23:00 uur! De avond wordt om 19:00 uur officieel geopend door gedeputeerde de heer Jo-Annes de Bat van de Provincie Zeeland en Jeroen den Hollander van VVV Goeree-Overflakkee. Daarnaast vindt op dat moment ook  de lancering van de 'Robbentocht' het vaaravontuur Grevelingen plaats, door William van der Hulle.

Goed doel: A Seal
Bezoekers van het Friday Night Event kunnen genieten van spectaculaire shows op en rondom het water en deelnemen aan spelletjes en activiteiten voor het goede doel A Seal zeehondenopvang en expo te Stellendam! Om 21:30 uur overhandigt Wethouder Arend-Jan van der Vlugt de cheque aan A Seal. Dit alles onder het genot van een hapje, drankje en relaxte deuntjes van de dj. Het evenementen terrein wordt deze avond aangekleed met de mooiste lichtjes wat zal zorgen voor een visueel spektakel!

Ook dit jaar komen er op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober 160 kinderen van diverse scholen uit Zeeland die deelnemen aan de Watersportexperience waarbij zij kennis maken met de watersport!

Parend & Children programma
In samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee is een speciaal 'Parent / Children' programma opgezet op vrijdag 13 oktober. Kinderen uit klas 7/8 mogen samen met een ouder of verzorger gratis meedoen aan een sportieve middag! Zo kunnen ze windsurfen, bodysliden van de waterjump en de golfsurfsimulator trotseren, het EK freestyle windsurfen of de Tow-in live volgen en de professionele freestyle windsurfers ontmoeten!

Meer informatie
DAM-X biedt een mooi programma voor jong en oud. Het is een event waarin top en breedtesport samen komen. Kijk op www.dam-x.com voor meer informatie. Het evenement vindt plaats bij het Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, Ossenhoek 1 in Ouddorp.

Foto: Sportinbeeld.nu

« Terug