Grevelingenweek

16 t/m 23 oktober 2019

meer weten...

 

Aankomst Sint en Pieten in de Ouddorpse haven en daarna in het winkelcentrum op zaterdag 18 november a.s.

Op zaterdag 18 november a.s. zullen Sinterklaas en Pieten aankomen met de pakjesboot in de Ouddorpse Haven en wel om 12.30 uur. Aan de kade speelt de “Pietenband” van Brassband Concordia gezellige Sinterklaasliedjes en wordt er warme chocolademelk uitgedeeld.

Eén van de meest bekende verslaggevers van Goeree-Overflakkee, de heer Fred Götzenberger, die Sinterklaas op diverse manieren en ook in andere dorpen op het eiland vaak ter zijde staat, zal het gezelschap na de lange reis vanuit Spanje verwelkomen. Omstreeks 13.00 uur zal Sinterklaas met paard en wagen en een aantal Pieten in een verrassend vervoermiddel, vertrekken naar het centrum van Ouddorp. Ontvangst voor het Raad- en Polderhuis vindt plaats om ± 13.30 uur.

Tussen 13.30 en 16.00 uur kunnen kinderen spelletjes spelen en hun “Pietendiploma” halen in de Ring van Ouddorp door o.a. mee te doen aan de pepernotenrace, “Amerigo’s hoefijzerspel” en cadeautjes-memory. Overal in het centrum die middag is “meet & greet” met Sint en Pieten mogelijk.

Om 15.55 uur vertrekken Sinterklaas en de Pietenband in een feestelijke optocht naar de “Sinterklaasdisco” met DJ Piet in MFG Dorpstienden.

De route vanaf de haven naar het centrum: vanaf Ouddorpse haven over het viaduct, Havenweg, Hazersweg, Spaanseweg, Hazersweg.

Dit jaar is het ook weer mogelijk om je schoen te zetten. Kinderen t/m 12 jaar kunnen hun schoen (en evt. tekeningen en verlanglijstjes) voorzien van naam en leeftijd afgeven in het Ouddorpse Raad- en Polderhuis tijdens openingstijden van de bibliotheek aldaar (vanaf 18/11 tussen 10.00 en 12.00 uur). Ophalen is mogelijk tijdens de Ouddorpse Winterfair op zaterdag 25/11 tussen 10.00 en 12.00 uur.

« Terug