Mijlpaal ontwikkeling Brouwersdam: project ‘Hotspot for Active Leisure’ afgerond
Oplevering laatste project Poort van Zeeland is start van nieuwe ontwikkeling

De laatste werken binnen het project ‘Brouwersdam, Hotspot for Active Leisure’ zijn vandaag opgeleverd. Zeeuws gedeputeerde Ben de Reu onthulde een plaquette als blijvende herinnering aan dit ontwikkelingsproject. In een feestelijk versierde tunnel onder de N57 bij de Wijde Wereld feliciteerden de wethouders Ad Verseput van Schouwen-Duiveland en Frans Tollenaar van Goeree-Overflakkee elkaar met deze mijlpaal. Ad Verseput: “We zijn trots op het resultaat. De investeringen in de Brouwersdam hebben geresulteerd in een kwaliteitsverbetering voor dag- en verblijfsrecreanten met respect voor de natuurwaarden en het bestaande landschap”.

 Afronding is nieuw begin
De afronding van het project, met de oplevering van een compleet heringericht parkeerterrein, een spectaculair opgeknapte fietstunnel en nog veel meer verfraaiingen is ook meteen een nieuw begin. Een aantal ondernemers op de Brouwersdam wil graag het stokje voor de ontwikkeling van de Brouwersdam overnemen. Deze ondernemers, het Platform Pioniers Brouwersdam, namen dan ook een echt estafettestokje in ontvangst. Voorzitter John Elenbaas van het Platform Pioniers Brouwersdam: “De ontwikkeling van de Brouwersdam houdt niet op. Het Natuur- & Recreatieschap De Grevelingen heeft de ontwikkeling in gang gezet en veel bereikt. Wij willen als ondernemers de verdere ontwikkeling oppakken. Uiteraard en liefst zoveel mogelijk samen met alle partijen. De Brouwersdam is immers van ons allemaal.” Frans Tollenaar, wethouder Goeree-Overflakkee voegde daar aan toe: “De verdere ontwikkeling van de Brouwersdam: daar moeten we samen de schouders onder zetten!"

Hotspot Brouwersdam
De Brouwersdam is aangemerkt als ‘Hotspot for Active Leisure’ en is daarmee een belangrijk icoon in het water gerelateerde toerisme in de Voordelta. Om de actieve strandrecreatie en de algehele uitstraling van de Brouwersdam een kwaliteitsimpuls te geven zijn zes strandopgangen volledig gerenoveerd. De laatste, overgang Scharendijke, is nu ook gereed. Het parkeerterrein ‘De Wijde Wereld’ is volledig heringericht. De tunnel onder de N57 is opgeknapt en op de dijk bij West-Repart is de trap vernieuwd. De komende maanden zullen de laatste kleine aanpassingen en verfraaiingen plaatsvinden. Het project Brouwersdam Hotspot for Active Leisure is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Europees Economisch Stimuleringsprogramma OP-Zuid, Natuur- en Recreatieschap De Grevelingen, de gemeente Goeree-Overflakkee, de gemeente Schouwen-Duiveland, de provincie Zeeland en de provincie Zuid-Holland.