Strandrace Brouwersdam

Op 29 november staan bij Strandpaviljoen Brouw honderden mountainbikers klaar voor de aftrap van de eerste officiële MTB-strandrace op de Brouwersdam. Onder hen niemand minder dan profwielrenner Johnny Hoogerland. De race loopt over het strand van Ouddorp en de Brouwersdam en is voor iedere mountainbiker toegankelijk.

Thuiswedstrijd voor Johnny Hoogerland
Een telefoontje van de organisatie was genoeg om de Zeeuwse wielrenner Johhny Hoogerland te overtuigen om mee te doen met de strandrace in zijn ‘achtertuin’. De strijd tegen de elementen op het strand is voor hem een ideale voorbereiding op zijn aankomende internationale wielerwedstrijden, zoals de Tour de France en de Giro in Italië. Na de race is er de gelegenheid om vragen aan hem te stellen en een handtekening te vragen.

Samen met collega’s of vrienden de strijd aan
Speciaal voor bedrijven en vriendengroepen wordt er een apart klassement georganiseerd. Ga samen met collega’s of vrienden de strijd aan! Er kan worden gekozen voor de 21 of de 42 kilometer.

Unieke samenwerking
De strandrace is een feest van de gehele omgeving Brouwersdam en Ouddorp; de partners van de race zijn onder meer de strandpaviljoenhouders van Ouddorp en de Brouwersdam, Inspiratiecentrum Grevelingen, Camping de Klepperstee, VVV Ouddorp, Gemeente Goeree Overflakkee en de ondernemersvereniging Pioniers Platvorm Brouwersdam.

Kom aanmoedigen!
Om 12.30 uur luidt het startschot bij Strandpaviljoen Brouw op de Brouwersdam. De race wordt tijdens eb gereden, voornamelijk over harde stukken strand, maar af en toe zullen de MTB-renners ook zacht zand moeten trotseren. Wie familie of vrienden aan wil moedigen of gewoon benieuwd is hoe de dappere MTB-renners zich door het zand ploegen, is van harte welkom bij strandpaviljoen Brouw of op het strand van Ouddorp.

Tussensprint Strandtent Iloon
Als speciale partner van de race organiseert Strandtent Iloon de tussensprint. De deelnemers zullen van het strand afslaan het duinpad op, en daar met elkaar de strijd aangaan voor de winst van de tussensprint. De tussensprint is een ‘must see’ en maakt de race nog spectaculairder!

Speciaal voor kinderen  
Voor de kleinsten onder het publiek organiseert Brouw een kinderwedstrijd en is er een springkussen. Daarnaast kunnen kinderen in de leeftijd van 8 - 12 en van 13 – 16 jaar zich uitleven met blokarten en kitebuggyen op een strandparcours met heuvels en mooie bochten. Inschrijven kan via de website, verzamelen en aanmelden in het strandpaviljoen om 11.15 en starten om 11.30 uur.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de race, de side events en inschrijven op www.strandrace-brouwersdam.nl of volg de strandrace op Facebook.com/strandracebrouwersdam